Tipy a triky

Kam u vody schovat peníze či mobilní telefon: Tajná místa, která zloději ještě neznají

Na své cennosti si dávejte na koupališti dobrý pozor

autor

Jitka Wolfová

23. července 2022

 
Léto zlodějům doslova přeje. Vykrádají domy, auta, chalupy, ale neuniknete před nimi ani na veřejných či přírodních koupalištích. Jestli si myslíte, že před nimi své cennosti uhlídáte tak, že je "schováte" pod ručník nebo na dno kabelky, tak to se pletete a může vás to stát nemalou sumu. Tato místa zloději totiž už moc dobře znají.

Telefon jsme si zvykli mít pořád při ruce, a tak ho bereme i na pláž, k bazénu či na venkovní koupaliště. Jenže to moc dobře vědí i zloději, kteří vyčkávají a v nestřežený okamžik, když si zrovna odskočíte do vody, vám ho seberou i s penězi na zmrzlinu. Proto musíte být chytřejší než oni a dopředu se na ně připravit.

Zásadním pravidlem zní: nenechávejte nikdy všechny cennosti na jednom místě. I když si myslíte, že jste našli sebelepší skrýš, vždy myslete na to, že vás mohl někdo vidět, jak peníze či mobilní telefon schováváte. Zvolte proto raději více skrýší, na které si cennosti v době své nepřítomnosti na dece či ručníku ukryjete.

Schovejte je pod zem

Troufáme si říct, že tohle je skrýš, kterou žádný zloděj neodhalí. Jen těžko ho napadne vzít si s sebou lopatičku a hrabat kolem vašeho ručníku, jestli jste si náhodou neschovali sto korun pod zem. Jenže vy to udělejte. Vezměte si kapesní nožík nebo zahradnickou lopatku a vykopejte si mělký otvor. Pokud jste na trávě, vyřízněte drn o velikosti cca 20x20 centimetrů a jednoduše pod něj vložte peníze třeba v sáčku a vraťte drn na původní místo. Nezapomeňte si ho ale označit, ať pak ten, kdo hrabe kolem ručníku s lopatičkou, nejste vy. Stejně tak můžete uložit i mobilní telefon. Jen musíte přizpůsobit velikost otvoru.

Pod odpadkový koš

Je v blízkosti odpadkový koš? I to je místo, kde zloději nejspíš cennosti hledat nebudou. Vezměte proto sáček, vložte do něj své peníze, nadzdvihněte odpadkový koš a peníze vložte pod něj. Dejte si ale pozor, aby vás u toho nikdo neviděl. Můžete současně dělat, že něco vyhazujete a zahrát, že vám to upadlo, vložit peníze pod koš, upadlý odpadek sebrat a vyhodit ho do koše.

Krabička s těstovinami

Dále si můžete vzít s sebou krabičku se syrovými těstovinami a zplna ji naplnit, aby se obsah při zatřepání nepohyboval. Peníze pak jednoduše vložte pod neprůhledné víčko. Do krabičky s jídlem se zloděj také nejspíš nepodívá.

Na plínku si nikdo netroufne

Skvělou metodou je nosit s sebou dětskou plínku. Ve sprchách ji částečně polijte vodou, aby se vnitřek nasál a působil, že plenka je již použitá. Až půjdete do vody, zabalte telefon či peníze do igelitového sáčku, umístěte dovnitř plenky a zabalte ji, aby nebylo nic vidět. Pak už jen doufejte, že ji nějaká "dobrá duše" nevyhodí do odpadků.

Balení kapesníčků se hodí

Papírové či vlhčené kapesníčky jsou také dobrou skrýší. Papírové kapesníčky se hodí především pro menší finanční obnos, balení vlhčených kapesníčků může ukrýt i větší předměty, jako je například mobilní telefon. Buď kapesníčky vyndejte a vložte do balíčku utěrku, ať to vypadá, že je balení plné, nebo před vložením telefonu do obalu uzavřete mobil do igelitového sáčku.

Vždy však myslete na to, že i přesto, že máte pocit, že vaše peníze či mobil nikdo nenajde, můžete se mýlit. Jediným bezpečným místem jsou uzamykatelné skříňky na cennosti, které jsou na většině veřejných koupališť. Nebo nechte mobil pro jednou doma a vezměte si jen pár korun na zmrzlinu.

Zdroj: Autorský článek

Zavřít reklamu