Zavřít galerii

Loupání rajčat je základní kuchařskou dovedností, kterou se do minuty naučí i začínající kuchař

Omáčka z čerstvých rajčat chutná mnohem lépe než z plechovky / Pexels
Nejrychleji a nejjednodušeji rajčata oloupete pomocí blanšírování. Rychle je spařte a po minutě zchlaďte v ledové lázni. Slupka pak spadne skoro sama. / Unpslash
Slupku můžete odstranit rovněž krátkým opečením rajčat na pánvi, nebo delším pečením v troubě. Pečení dodá rajčatům mnohem výraznější chuť, která pak vynikne v každém receptu. / Pexels
Další zajímavé články
Vybrat chutné a šťavnaté mango není jen tak. Jednoduchý test ukáže, jestli si domů nesete lahodné máslové ovoce nebo nezralou tvrdou šišku
Když si na pomoc vezmete správné nástroje, vnitřek kokosu vám vypadne prakticky samovolně
Zázvor nepatří jen do čaje. Prohřívací koupel pomůže při nachlazení, zbaví tělo jedů a zrychlí metabolismus
I na podzim to u vás může rašit jako na jaře. Vypěstujte si šťavnatou zeleninu z odřezků, které by jinak skončily v koši
Zpět na článek